Borduren en bedrukken, wat is het prijsverschil?

Vaak stellen klanten de vraag: ‘Wat is het prijsverschil tussen bedrukken en borduren?’. Omdat dit een veelgestelde vraag is, besteden wij hier graag wat aandacht aan. Borduren is een bewerking met naald en draad direct op de kleding. Het heeft een duurzame uitstraling en is slijtvast. Bedrukken is ook duurzaam en sterk. Onze zeefdruk transfers zijn 80 graden wasbaar, breken en scheuren niet.

Wat is het prijsverschil tussen bedrukken en borduren?

stippel-blog

Met kleine afmetingen zijn onze borduurprijzen goedkoper of hetzelfde in prijs. Voor bedrukken maakt het aantal kleuren het verschil in prijs, voor borduren is dat het oppervlakte van de borduren. Een borduring met een groot oppervlakte is langer aan het borduren waardoor de kosten hoger zijn. Er moet voor een borduring een eenmalige borduurkaart gemaakt worden van 60,- per logo. Voor het bedrukken met transfers komen er pers- en montagekosten bij.

Hieronder een voorbeeld van een standaard borstlogo van 10 x 5 cm.
Een veel voorkomende bewerking op kleding is een logo op de linkerborst. De gemiddelde afmeting voor een borstlogo is 10 x 5 cm en bestaat meestal uit 2 kleuren. Hieronder vind je de prijzen van een borstlogo met deze specificaties:
– Borduren = € 3,50 per stuk (50 t/m 99 stuks) + eenmalige borduurkaart van €35,- 
– Zeefdruk = € 3,05 per stuk  (50 t/m 99 stuks) 
– Transfers = € 4,20 per stuk (50 t/m 100 stuks) + montagekosten 
– DTG Digital print = € 5,90 per stuk (vanaf 50 stuks)

Zoals te zien is in het prijzenoverzicht hierboven liggen de prijzen relatief dicht bij elkaar wanneer je met kleine afmetingen werkt. Dit is niet het geval bij grotere afmetingen. Wanneer je bijvoorbeeld een groot logo op de achterkant van een t-shirt wil, zal borduren qua prijs relatief hoger zijn dan de rest van de bedrukkingen.

Neem contact op voor meer informatie.

 

5 antwoorden
 1. Bedrijfskleding zegt:

  Complimenten voor het borduurwerk, het ziet er erg nauwkeurig uit. Goed om te weten dat de prijzen voor kleine afmetingen overigens dicht bij elkaar liggen, want ik was er altijd van overtuigd dat borduurwerk in alle gevallen duurder zou zijn!

 2. Bianca zegt:

  Bedankt voor dit artikel, kan ik zeker wat mee. Voor ons bedrijf zijn wij aan het overwegen welke het wordt. Ik dacht eraan aan de voorzijde ons logo ( klein ) te bedrukken en de achterzijde te laten bedrukken ( groot ).

 3. evi zegt:

  Heel handig artikel. Ik heb er eigenlijk nooit bij het prijsverschil stil gestaan, maar had wel een idee dat borduren an de duurdere kant zou liggen. Bedankt voor het duidelijk maken!

 4. bedrijfskleding zegt:

  Digitaal printen op textiel (ook wel Direct to garment- of DTG-printing genoemd) is een nieuwe en opkomende druktechniek. Met deze bedrukking is vaak ook een zeer mooi resultaat te bereiken als alternatief van borduren bijv.

 5. Maqsood Ahmed zegt:

  Hello Sir/Madam,

  Hope you are doing fine.
  Our company Lexmark Sports is the manufacturers and exporters of the items list below. We are highly interested in supplying you the these fine quality products according to your requirements.

  We are the best source for the Best Quality with compatible price Never compromising on service and quality, the company has successfully achieved an incredible position in the business for the last more than 18 blooming years.

  RACE WEARS
  SUBLIMATION PRINTED CLOTHING,
  TEAM JACKETS, T-SHIRTS, POLO SHIRTS, SWEATSHIRT, HOODIES,
  SOFT SHELL JACKETS,
  MECHANIC WORKS GLOVES,
  MECHANIC OVERALLS/SUITS,
  MECAHNIC APRONS,
  EQUIPMENT BAGS,
  CO-DRIVER BAGS,
  HELMET BAGS,
  TOOL KITS,
  RACE MARSHALL OVERALLS/SUITS
  BALACALAVA/HEAD SOCKS COTTON & NOMEX,
  CAPS
  NOMEX UNDER GARMENTS,
  GOKARTING RACE SHOES, GOKARTING RACE GLOVES,
  NOMEX RACE SHOES, NOMEX RACE GLOVES
  CORDURA RACE SUITS
  SUMMER POLYESTER/COTTON SUITS, RAIN SUITS,
  TEAM CARGO PANTS AND SHORTS
  FIRE RETARDANT PROBAN COTTON 100% RACE SUITS, JACKETS, PANTS
  CARBON KEVLAR RIB PROTECTORS, HELMET SUPPORT NECK COLLARS.
  DRAG RACING NOMEX/KEVLAR GLOVES AND BOOTS
  HEAT SHIELD JACKET
  FLIGHT SUITS

  Registered with Sialkot Chamber of Commerce & Industry
  Registered with Pakistan Sports Goods Manufacturers and Exporters Association

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *