Het bedrukken van kleding met zeefdruk

Zeefdruk is een goed dekkende techniek voor het bedrukken van kleding, zoals T-shirts en polo’s. Het zeefdrukken van kleding is een zeer populaire methode voor het bedrukken van grotere aantallen. Kledingcalculator bedrukt kleding volgens het zeefdrukprincipe in eigen beheer en we bieden zowel een snelle levertijd als een scherpe prijs.

bedrukken-met-zeefdruk

Het zeefdrukken van bedrijfskleding en werkkleding

Kledingcalculator heeft ruime ervaring met zeefdrukken op textiel. We bedrukken kleding volgens het zeefdrukprincipe in onze eigen showroom. Met onze machines kunnen we kleding bewerken met maar liefst 12 verschillende kleuren. Zeefdruk is goed dekkend en dit maakt deze techniek ook uitermate geschikt voor het bedrukken van donkere kleding. Heeft u reeds een design, zoals een logo of afbeelding, dan zeefdrukken wij deze graag op T-shirts, polo’s of andere kledingstukken naar wens. Als u nog geen design heeft, dan kunnen we hiermee u ook van dienst zijn en een mooi ontwerp voor u creëren. Kledingcalculator is een full service onderneming voor het leveren, bewerken en bedrukken van kleding. We denken graag met u mee om voor u de beste oplossing te bieden

Wat is zeefdruk?

Het zeefdruk principe van de zeefdruktechniek is vrij eenvoudig. Een stuk fijn gaas wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een positief film belicht wordt, en het ontwerp op de zeef belicht wordt met UV licht. De aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar de inkt doorheen gedrukt wordt zodat het kleding bedrukken kan beginnen.

Men brengt de inkt op het raam aan en smeert deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken kleding stuk wordt afgedrukt. Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt. Zeefdruk is uitermate geschikt voor kleding bedrukken.

Zeefdrukinkt is goed dekkend; dit maakt dat ook gedrukt kan worden op donkere beelddragers. Donkere kleding bedrukken is dus geen probleem bij zeefdruk techniek.

Voordelen van zeefdruk op kleding? Grotere oplage, snelle levertijd, scherpe prijs. Wilt u graag meer informatie over het laten zeefdrukken van T-shirts, polo’s of andere kledingstukken? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Voorbeelden van bedrukkingen