Kleding bedrukken met digitale print

Het digitaal printen op kleding is een mooie techniek om afdrukken met hoge kwaliteit op kleding te printen. Daarnaast biedt digitale print een snelle levertijd en kunt u tevens snel en gemakkelijk kleding nabestellen.

bedrukken-met-digitale-printtechniek

Kledingcalculator beschikt over een eigen digitale printer voor textiel, waarmee we kleding printen op 600 en 1200 dpi. Hiermee kunnen we prints met hoge kwaliteit op diverse soorten kleding afdrukken. Zo kunt u bij ons bijvoorbeeld polo’s en T-shirts laten printen. Als u reeds een afdruk heeft, dan gebruiken we deze graag om kleding te bedrukken. Zo kunnen we bijvoorbeeld een T-shirt bedrukken met een foto. Als u nog geen ontwerp heeft, dan staan we u eveneens graag bij. Bij Kledingcalculator kunt u kleding laten bedrukken, maar we kunnen tevens voor u een design of logo ontwerpen. Daarnaast kunt u eveneens diverse soorten kleding bij ons bestellen van verschillende vooraanstaande merken. We denken graag met u mee en we streven ernaar om voor u het beste resultaat tot stand te brengen. U bent van harte welkom in onze showroom voor verdere uitleg en voor het eventueel passen van kleding.

Wilt u graag meer informatie over het digitaal printen op kleding, bijvoorbeeld de mogelijkheden voor het digitaal printen op bedrijfskleding, werkkleding of promotionele kleding? Dan kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier. Natuurlijk kunt u ons tevens bellen op 073 8516496 of e-mailen naar info@kledingcalculator.nl.

Hoe werkt het digitaal printen van kleding?

Digitale print techniek, ook wel DTG printing genoemd, direct to garment, is in de basis gelijk aan zeefdruktechniek. De printer kan vergeleken worden met een normale inktjet printer, maar dan voor kleding. Op donker textiel wordt er een eerst een witte basis direct op het textiel geprint, waarna de kleuren worden geprint over deze witte basis. Donker textiel moet worden voorbehandeld met een pre-treatment, waarna het kleding bedrukken kan beginnen. Alle kleding moet na het bedrukken van de kleding worden nageperst met een transferpers. Het kledingstuk is dan gefixeerd en is dan op minimaal 40 graden wasbaar. Dan is de bedrukking helemaal klaar voor de webshop, winkel of klant.

Wat digitale print techniek zo uniek maakt, is de resolutie waarmee de afdrukken op textiel kunnen worden geprint. Het verschil tussen zeefdruk en digitale print techniek is de kwaliteit van de bedrukking. We kunnen digitaal printen op 600 dpi en 1200 dpi. Bij elke opdracht bekijken we welke resolutie het meest geschikt is. Wij kunnen u in onze showroom goed laten zien wat het verschil is in de kwaliteiten.

Met de digitale print techniek is kleding te bedrukken van 100% katoen, maximaal 65% katoen en 35% polyesther, 95% katoen en 5% elastan. Kleding bedrukken van 100% polyesther is mogelijk met speciale pre-treatment. Verder zijn de te bedrukken kledingstukken doorgaans T-shirts, sweaters, overhemden, bloezen en polo’s.

Voordelen van digitale print techniek? Geweldige kwaliteit, snelle levertijd & snel nabestellen.

Voorbeelden van bedrukkingen