Wat is het verschil tussen geweven en geborduurde badges?

Bij Kledingcalculator is het mogelijk om geborduurde of geweven badges te laten maken. Maar wat is precies het verschil tussen borduren en weven?

Borduren is het maken van versieringen met naald en garen op textiel. Deze manier van bewerken bestaat al sinds de mensheid stoffen gebruikt. Er zijn verschillende borduursteken die allemaal zorgen voor een andere uitstraling van de uiteindelijke borduring. Borduringen hebben een duurzame uitstraling en zijn heel erg sterk. Vele kleuren zijn mogelijk, zelfs goud en zilver. Geborduurde badges zijn ook te bestellen met een achterkant van klitteband, waardoor ze makkelijk te bevestigen zijn.

Het is ook mogelijk om 3D badges te maken door middel van borduren. 3D borduring heeft een levendige uitstraling, doordat het lijkt alsof de borduring uitsteekt. Dit wordt gedaan door middel van foam onder de borduring te leggen, waardoor de borduring ‘hoger’ wordt.

Weven is het vervlechten van horizontale en verticale groepen draden tot textiel. Op een weefgetouw worden verticaal draden gespannen. Dit wordt ook wel scheren genoemd.
Vervolgens worden één op één draden op een haakse manier, horizontaal, tussen de schering door ingelegd. Logo’s en afbeeldingen kunnen gemaakt worden door middel van de draden op een bepaalde manier op te tillen of te laten vallen. Dit alles wordt gedaan op een weefgetouw. Wanneer je hiermee badges gaat maken, krijg je een mooie badge met mogelijkheid tot zeer kleine details in het logo of de afbeelding.

Beide soorten badges zijn eventueel verkrijgbaar met een aflock rand. Dit is een mooie rand rondom de badge die ervoor zorgt dat hij niet gaat rafelen en zo langer mee gaat. De badges kunnen ook een lijmlaag bevatten, waardoor ze gemakkelijk op de kleding bevestigd kunnen worden. Ze kunnen ook op de kleding worden gestikt.
Er zijn allerlei vormen badges mogelijk. Ze worden uitgesneden door middel van lasercut en kunnen zo in kleine details uitgesneden worden.

Meer weten informatie over de prijzen van borduren en weven.