Kledingcalculator steunt Stichting Bijzonder Gewoon al vele jaren op verschillende gebieden. Een daarvan is de jaarlijks terugkomende knutselmiddag. Vlak voor vaderdag wordt deze knutselmiddag gehouden. Op deze middag worden er leuke werkjes geknutseld die de kinderen aan hun vader kunnen geven. Kledingcalculator gebruikt artikelen die te maken hebben met textiel zoals T-shirts, tassen, schorten en andere producten van stof.

In een kleine groep bewerken we samen met de kinderen de producten met verf en sponsjes. De ideeën bedenken de kinderen zelf. Vaak gaat het om namen van vaders, hartjes en/of dieren. Aan het einde van de middag nemen alle kinderen hun geknutselde kledingstuk mee naar huis om te kunnen geven. Dit project wordt volledig verzorgd door Kledingcalculator en we werken er met enorm veel plezier aan mee.

In september 2010 hebben wij samen met Bijzonder Gewoon de activiteit ‘Ontwerp je eigen T-shirt” gedaan. De kinderen hebben eerst op een doek geschilderd. De tekeningen die als voorbeeld voor het ontwerp dienden, werden op T-shirts bedrukt.

Wat is Bijzonder Gewoon?

Bijzonder Gewoon is opgericht door moeders van kinderen met een beperking die bij reguliere (sport)clubs buiten de boot vallen. Ook vonden ze dat het aanbod aan activiteiten wel wat spannender en uitgebreider kon. Bijzonder Gewoon luistert naar de behoeften van de kinderen en past daar de activiteiten op aan. De lessen worden gegeven door professionele vakdocenten, in een kleine groep en met een vaste structuur. De docenten en vrijwilligers zijn allemaal bekend met de doelgroep.

 

Meer informatie vind je op de website van Bijzonder Gewoon