Nieuwe veiligheidsnorm EN ISO 20471

In 2013 is er een nieuwe veiligheidsnorm voor signalisatiekleding geïntroduceerd. Deze nieuwe veiligheidsnorm vervangt op termijn de oude norm EN 471. Het is nog steeds toegestaan om producten met de oude norm EN 471 te dragen en/of te verkopen.

Wat is het verschil tussen de oude en de nieuwe norm?

  • De wasbaarheid van de reflectiestrepen in de nieuwe norm is aangepast. De reflectiestrepen worden nu vanaf een hogere kwaliteit toegestaan, waardoor ze na vele wasbeurten nog steeds goed reflecterend zijn.
  • Het testen van de echtheid van de kleuren van het materiaal wordt gedaan door het een aantal keren te wassen en daarna te bekijken of de kleuren nog steeds even goed blijven. In de oude norm was er geen minimumeis voor het aantal wasbeurten, in de nieuwe norm is dat 5 wasbeurten. Pas na 5 keer wassen mag de zichtbaarheid van de kleuren getest worden.
  • Bij Amerikaanse overalls: de eisen voor reflectie rond het middel zijn verdwenen en het minimumoppervlakte aan reflectiemateriaal moet zich op de broekspijpen bevinden. De reflectie om het middel telt niet langer mee in het totale oppervlakte.

In tegenstelling tot andere merken heeft MASCOT er altijd al voor gezorgd dat de producten aan de hoogste kwaliteiten voldoen. Voor producten van MASCOT veranderd er dan ook niet veel:

  • De producten veranderen niet qua design of constructie
  • MASCOT heeft altijd al de hoogste reflectieklasse gebruikt
  • De stoffen hebben altijd al voldaan aan de 5 wasbeurten eis (vaak veel meer wasbeurten)

MASCOT heeft al zijn producten sinds de ingang van de nieuwe norm volgens deze norm laten certificeren.

Meer zien van MASCOT

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *